Εβραϊκή Συνοικία

Γνωρίζω τη Βέροια

Τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2022, το σχολείο μας βρέθηκε στη Βέροια για μια περιήγηση-γνωριμία με την πόλη και την ιστορία της, για τις Γ’ και Δ’ τάξεις ενώ οι Ε’ και ΣΤ’ τάξεις παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μέδουσα» στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης.

Η περιήγηση για τις μικρές τάξεις ξεκίνησε από την πλατεία Ρακτιβάν, συνεχίστηκε με επίσκεψη στην εβραϊκή συνοικία της Μπαρμπούτας και ξενάγηση στη Συναγωγή. Ο δρόμος μας οδήγησε έπειτα στην Παλιά Μητρόπολη και από κει στο Δημαρχείο και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και στο γραφείο του Δημάρχου! Στη Δημόσια βιβλιοθήκη μας ενημέρωσαν για τις υπηρεσίες που μπορούμε να απολαύσουμε ως πολίτες.

Την ίδια ώρα οι Ε’ και ΣΤ’ τάξεις επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο. Η κεφαλή της Μέδουσας καλωσορίζει τον επισκέπτη του μουσείου πριν ακόμη την είσοδό του. Έτσι ο μύθος της αρχαίας Μέδουσας και η σημασία της για τους κατοίκους της Βέροιας ήταν το θέμα του προγράμματος που παρακολούθησαν με τη μουσειοπαιδαγωγό Φώτω Παπαργυρούδη. Είδαν, έμαθαν, αφηγήθηκαν, δημιούργησαν και πλούτισαν τις γνώσεις τους για το σημαντικό αυτό σύμβολο της αρχαιότητας στην πόλη της Βέροιας.

ζωγραφίζοντας Συναγωγή
Μουσείο Δημαρχείο